ZICCUM AB utser Ann Gidner till ny VD – ”starka meriter inom affärsutveckling och ledarskap talar för sig själv”, ordförande.

Ann Gidner tillträder tjänsten som ny VD för Ziccum AB den 9 maj 2022. Gidner har lång erfarenhet av att vara VD och jobba med affärsutveckling. Hon har drivit tillväxt i ett brett spektrum av life science-företag i tidiga skeden. Ann har en global karriär som sträcker sig över nästan 30 år och inkluderar ledande befattningar i USA och Europa, inklusive erfarenhet av inlicensiering och utlicensiering av läkemedelsleveransteknologier.

Med en internationell erfarenhet av att bygga upp och vända life science startups kommer Ann Gidner att börja sin roll som ny VD för Ziccum den 9 maj. Ann kombinerar lång erfarenhet av att analysera och implementera nya affärsmodeller med en passion för att skapa nya partnerskap och uppnå hållbar tillväxt.

Ann kommer senast från positionen som VD för SelectImmune Pharma AB (publ). Hon har tidigare varit VD i AcuCort AB och Monocl AB och är nu styrelseledamot i IcoNovo AB. Ann har tidigare haft ledande befattningar i företag över hela Europa och USA. I en fyraårig roll som Director of Business Development för Albumedix A/S (tidigare Novozymes Biopharma), etablerade Ann framgångsrikt en pipeline och ett nätverk av nya partnerskap och projekt från företagets huvudkontor i Köpenhamn.

Ann har en MBA från Lunds universitet och en MSc i Bioprocessing Engineering från Lunds universitet och prestigeuniversitetet ENSIG (Ecole Nationale Supérieure d'Ingénieurs de Génie Chimique i Toulouse Frankrike.) Hon är en flerspråkig och talar flytande tre språk.

Ziccum ordförande Fredrik Sjövall: ”Vi är väldigt glada över att välkomna Ann till Ziccum. Hennes meriter inom affärsutveckling och ledarskap talar för sig själv. Hennes strategiska insikter i branschen och stora erfarenhet av affärsutveckling kommer att hjälpa oss att driva nya partnerskap, patent och produktutveckling. Företaget förändras och går framåt – Ann kommer att vara avgörande för det. Det blir verkligen spännande att få Ann ombord."

Ann Gidner: ”Ziccum AB erbjuder en unik teknik för att vaccinationer skall bli mer tillgängligt världen över och som kan övervinna ett antal ekonomiska och praktiska hinder. Naturligtvis har Covid-pandemin betonat hur värdefullt detta är för mänskligheten. Jag är tacksam och glad över att få bidra till detta och att ansluta till ett team med hög kaliber och för att skapa nödvändiga externa kontakter och partnerskap, både för företagets framgång och för global hälsa."